Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Kapotte auto verkopen of repareren?

Wanneer u een kapotte auto heeft is het soms de vraag of u deze beter kunt verkopen of repareren. Allerlei factoren kunnen op dit moment een rol spelen en in dit artikel gaan we daar dieper op in.

Op deze manier bent u beter instaat om een keuze te maken waarmee u financieel uitkomt. Eerst gaan we in op de overwegingen om een auto te laten repareren en later in dit artikel gaan we in op de mogelijkheden om uw auto te verkopen.

Kapotte auto repareren

In sommige gevallen is het laten repareren van uw auto de beste mogelijkheid. Denk aan de volgende gevallen:

 1. Uw auto heeft een kleine reparatie nodig en u kunt deze eenvoudig betalen.
 2. U heeft een persoonlijke band met uw auto en u wilt hem niet inruilen tegen een ander exemplaar.

Kapotte Auto Repareren of Verkopen

Kapotte auto verkopen

Wanneer u veel schade of een iets oudere auto heeft wordt het al snel interessant om deze te verkopen.

Denk aan de volgende gevallen:

 • De reparatiekosten wegen niet op tegen de waarde van uw auto.

In de loop der jaren neemt de waarde van uw auto in rap tempo af en in dit geval is reparatie niet altijd even rendabel. Zeker wanneer de kosten voor reparatie hoger zijn dan de waarde van uw auto is verkopen eigenlijk nog de enige optie die over is.

 • Reparatie geeft geen positieve waarde voor de toekomst.

Mogelijk is het op dit moment interessant om uw auto te laten repareren, maar pakt dit voor de toekomst niet rendabel uit. Vooral wanneer u een auto heeft met een hoge kilometerstand of een oudere auto zal hiervan sprake zijn.

 • Financiële overwegingen om uw auto te verkopen.

Zet u de waarde van uw auto liever om in geld voor iets anders? Dan is het verkopen van uw auto de snelste manier om aan geld te komen. Heeft u geen geld voor het repareren van uw auto? Ook dan is verkopen een interessante optie.

 • Als de oorzaak van uw defect niet te vinden is.

Sommige garages rekenen hoge kosten voor alleen al het onderzoek naar de oorzaak van een defect.

Wanneer een garage niets vindt zal het veel geld kosten om de oorzaak van een defect te vinden. In dit geval kunt u het best tijdig stoppen met onderzoek. Op dit moment is het verkopen van uw auto vaak de beste mogelijkheid.

Verkoop uw Defecte Auto

Opties voor het verkopen van uw auto

Wanneer u uw auto verkoopt zijn er verschillende opties. Het verkopen van uw auto aan de dealer , garage of schadeauto verkopen voor export is meestal de meest voor de hand liggende mogelijkheid.

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om uw auto te koop aan te bieden bij Marktplaats, Speurders, Autoscout 24 of een ander advertentieplatform. Vaak betaalt u enkele tientjes voor het plaatsen van uw advertentie en komen er vanzelf kopers op u af. Helaas geeft dit niet altijd de gewenste uitkomst!

Op dit soort websites komen ook criminelen en oplichters en zeker als particulier bent u hier slecht tegen bestand. Tegelijk is de markt vaak niet instaat om een auto op waarde te schatten en weet u niet precies wat uw auto waard is.

Bent u benieuwd naar onze inkoopprocedure? Ontdek alle voordelen over schadeauto verkopen bij ons en biedt uw auto te koop aan.

 • Stefaan Cuyvers – HoornStefaan Cuyvers – Hoorn

  Ben zeer te spreken over de snelle, correcte en betrouwbare afhandeling. Er wordt gedaan wat men belooft en men houdt zich goed aan de afspraken. Ik ben op deze manier snel en gemakkelijk van mijn schadeauto af gekomen zonder moeilijk gedoe. Stefaan Cuyvers

 • Leo de Vries – EdeLeo de Vries – Ede

  Net en accuraat bedrijf komt vertrouwt over en een nette snelle afhandeling. Prima service! Is zeker aan te bevelen! groeten Leo de Vries

 • Thomas – LelystadThomas – Lelystad

  Mijn defecte Seat Leon bij deze inkoop bedrijf verkocht. Nette mensen, geen gezeur voor de deur en afgesproken prijs betaald. Dank voor de snelle afhandeling! Thomas

 • Albert Hummel – BeverwijkAlbert Hummel – Beverwijk

  Goede en snelle afhandeling inclusief de vrijwaring. Geld was van tevoren al overgemaakt zoals afgesproken perfect. Vriendelijke groet, Albert Hummel

 • Ard Breukelman – MijdrechtArd Breukelman – Mijdrecht

  «Bedankt voor de nette en snelle afhandeling. Jullie komen gemaakte afspraken goed na» Groet Ard Breukelman

 • Patrick Berkhout – HuizenPatrick Berkhout – Huizen

  De aanrader! Heb mijn Alfa Romeo van 8 jaar oud met kapotte motor bij deze inkoop bedrijf verkocht. Ze werken snel en correct. Nogmaals bedankt. Groeten, Patrick Berkhout

Heeft u nog vragen?

Contact