Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Auto met kapotte distributieketting verkopen of repareren?

In deze blog willen we het met u hebben over auto’s met een kapotte distributieketting. Helaas is dit tegenwoordig een veel voorkomend defect. We zullen u uitleggen waarom dit zo is en waarom dit echt een serieus probleem is. Verder bieden wij u een oplossing hiervoor.

opkoper auto met motorschade

Heeft u een auto met een kapotte distributieketting? Dan heeft u twee opties. U kunt deze laten repareren, maar dit is vaak erg duur. De voor u wellicht interessantere optie is om de auto met kapotte distributie te verkopen. Maar, vraagt u zicht af, wie koopt er nu een auto met een kapotte distributieketting? Hoe verkoop ik een auto met een kapotte distributie? Wat is de waarde van mijn defecte auto? En misschien twijfelt u nog: repareren of verkopen? Wij geven antwoord.

De prijs van goedkope auto’s

Het hebben van een auto is prachtig en van grote waarde. Een auto stelt u in staat om vrij te bewegen en te reizen. Een auto geeft u het vermogen te gaan waar u móet zijn, zoals voor werk, maar ook om te gaan waar u wílt zijn, zoals een mooie vakantiebestemming. De laatste jaren zijn auto’s in aanschaf steeds goedkoper geworden, waardoor iedereen zich er één kan veroorloven.

Dat is in principe mooi, maar komt wel met een prijs. Want hoe kunnen fabrikanten de prijzen zo laag houden? Precies, door te besparen op kwaliteit. Vrijwel alle automakers wereldwijd hebben de afgelopen jaren hun houding tegenover de kwaliteit van hun producten radicaal veranderd, om kosten te kunnen besparen en ‘concurrerende prijzen’ aan te kunnen bieden. Bij de fabricatie wordt daarom vaak gekozen voor goedkope materialen en productietechnieken.

Goedkoop = duurkoop

Dit drukt weliswaar de aanschafprijs, maar komt de kwaliteit en daarmee de duurzaamheid van de auto niet ten goede. Niet alleen is het voor een autoliefhebber pijnlijk om te zien dat een auto kapot gaat. Zoals u zult begrijpen zorgt dit er ook voor dat de waarde van uw auto sneller afneemt.

Dit blijkt dan ook uit de cijfers. Als wij kijken naar de statistieken, zien we dat auto’s vanaf 2004 veel lager beginnen te scoren op betrouwbaarheid, terwijl dit één van de belangrijkste criteria is. Zelfs bij de in de ogen van de consument betrouwbare autofabrikanten, zoals BMW, Volkswagen, Skoda en Audi zien we deze trend. En het wordt er niet beter op!

De auto als levend organisme

Iedereen die van auto’s houdt weet dat we een auto moeten zien als een levend organisme. Alle onderdelen werken als een geheel van organen samen om de auto te laten rijden. We kunnen de motor dan ook beschouwen als het hart, en de distributieketting als de aorta van de auto.
Een defect aan de distributieketting heeft dan ook catastrofale gevolgen, zoals:

 • De kleppen zullen buigen.
 • De platen zullen breken.
 • Het mechanisme voor de aandrijving van de faseverschuifvers zal beschadigen.
 • De verbindingsstang van de wanden van het cilinderblok kan breken.

U zult begrijpen dat dit de motor op den duur dusdanige schade toebrengt dat deze niet meer kan werken, waardoor de auto ‘sterft’. Een kapotte distributieketting is dus een defect dat zo snel mogelijk moet worden verholpen. Maar hoe?

Moet ik mijn auto met kapotte distributieketting laten repareren of verkopen?

Het kapot gaan van uw auto is al erg genoeg. Wat u nu wilt is zo snel mogelijk weer mobiel zijn, op de voor u meest voordelige manier. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat aan het verkopen van een schadeauto met kapotte distributieketting veel voordeliger is dan de reparatie ervan.

wat kost motor reparatie

De waarde van zo’n auto is voor ons namelijk erg hoog, terwijl een reparatie in Nederland of België u in het algemeen meer zal kosten dan dat het oplevert. Onze partners in Oost-Europa (waar wij de auto aan zullen doorverkopen) repareren een auto met een kapotte distributieketting veel goedkoper dan hun collega’s hier Dit zorgt ervoor dat de waarde ervan veel hoger komt te liggen, en u er dus meer voor krijgt!

Ons advies

Wij raden u dan ook aan om uw auto met kapotte distributieketting te verkopen en op zoek te gaan naar een kwalitatief hoogwaardige auto. Als u nu iets meer betaalt voor een nieuwe auto, zult u daar in de toekomst zeker geen spijt van krijgen!

Wie koopt mijn auto met kapotte distributieketting?

U kunt uw auto met kapotte distributieketting gemakkelijk en zonder problemen aan ons verkopen. Wij zullen deze dan doorverkopen aan garagehouders in landen als Polen, Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Servië, waar hij een nieuw leven zal krijgen.

schadeauto's gevraagd

Hoe verkoop ik mijn auto met kapotte distributieketting?

Als u geïnteresseerd bent in het verkopen van een auto met kapotte distributieketting, kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen.

Wij kopen bijna alle auto’s, vanaf bouwjaar 2005, ongeacht kilometerstand, defecten of schade. Wanneer u ons inkoopformulier invult, en daarin zoveel mogelijk over uw auto vermeldt, inclusief de gebreken, zullen onze professionals zo snel mogelijk de waarde van uw auto inschatten en een aanbod doen. Wanneer u hiermee akkoord gaat, kunnen wij vaak binnen een dag uw auto komen halen en ontvangt u het geld.

 • Stefaan Cuyvers – HoornStefaan Cuyvers – Hoorn

  Ben zeer te spreken over de snelle, correcte en betrouwbare afhandeling. Er wordt gedaan wat men belooft en men houdt zich goed aan de afspraken. Ik ben op deze manier snel en gemakkelijk van mijn schadeauto af gekomen zonder moeilijk gedoe. Stefaan Cuyvers

 • Leo de Vries – EdeLeo de Vries – Ede

  Net en accuraat bedrijf komt vertrouwt over en een nette snelle afhandeling. Prima service! Is zeker aan te bevelen! groeten Leo de Vries

 • Thomas – LelystadThomas – Lelystad

  Mijn defecte Seat Leon bij deze inkoop bedrijf verkocht. Nette mensen, geen gezeur voor de deur en afgesproken prijs betaald. Dank voor de snelle afhandeling! Thomas

 • Albert Hummel – BeverwijkAlbert Hummel – Beverwijk

  Goede en snelle afhandeling inclusief de vrijwaring. Geld was van tevoren al overgemaakt zoals afgesproken perfect. Vriendelijke groet, Albert Hummel

 • Ard Breukelman – MijdrechtArd Breukelman – Mijdrecht

  «Bedankt voor de nette en snelle afhandeling. Jullie komen gemaakte afspraken goed na» Groet Ard Breukelman

 • Patrick Berkhout – HuizenPatrick Berkhout – Huizen

  De aanrader! Heb mijn Alfa Romeo van 8 jaar oud met kapotte motor bij deze inkoop bedrijf verkocht. Ze werken snel en correct. Nogmaals bedankt. Groeten, Patrick Berkhout

Heeft u nog vragen?

Contact